Nieuws

VNG SEMINAR VRIJKOMENDE AGRARISCHE BEBOUWING

Op donderdag 26 mei organiseerde De Ontwerptafel een van de deelsessies tijdens het VNG seminar Vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. Na een korte inleiding over hergebruik van agrarische bebouwing mochten de deelnemers een associatiekaart uitzoeken met nieuwe functies voor de vrijkomende gebouwen en erven. Aan de hand van de kaarten werd de discussie gevoerd en werd een mindmap gemaakt van het gesprek. Verschillende oplossingen werden geopperd: van ‘saneren en teruggeven aan het agrarisch gebied’ tot ‘alles kan, maar het is altijd belangrijk om te kijken naar de plek’. Maar ook: nieuwe ideeën over de ‘kinderboerderij’: Agrarische erven die een educatieve functie op zich kunnen nemen

Ideeën over duurzame energie en zorg en de notie dat ‘woningen toevoegen in het buitengebied problematisch is’. Merendeel was het er over eens dat er geen kansen zijn voor hergebruik van een oude varkensstal, dit in verband met de geur die blijft hangen. Er werden wel kansen gezien voor verbinding met ICT, gekoppeld aan het moderniseren van de agrarische sector. Een drukbezochte deelsessie, waarin we in beperkte tijd het gesprek aangingen met gemeente ambtenaren uit het hele land. De oplossing voor vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen hebben we in dat ene uur natuurlijk niet gevonden, maar het was zeker een geanimeerd gesprek.

De-Ontwerptafel--MINDMAP-VNG-CONGRES-VAB---26-mei-2016

Laat een bericht achter