Nieuws

IN DEBAT OVER GROENE HAAGSE STRATEN

In de DeBatmobiel gaat De Ontwerptafel in dialoog met bewoners over het vergroenen van een aantal straten in Den Haag. De DeBatmobiel is een verplaatsbare groenplek die laat zien dat je de ruimte van een parkeerplek ook heel anders in kan richten. Dat is het debat dat stadsdeel Segbroek wil voeren met de bewoners. Dit initiatief voeren we uit samen met Liane Lankreijer, Carmen van Haren, Janine Terlouw en Walter Dresscher van De Natuurlijke Stad. Tegelijk wordt ook het debat aangegaan over autodelen en het gemeenschappelijk bezit van auto’s. Deze nieuwe trends kunnen veel ruimte opleveren in de straat. Ruimte die ook ingericht kan worden met groene – en ook gezonde en klimaatadaptieve – alternatieven. De Mient beet op 31 maart het spits af, waarbij wethouder Joris Wijsmuller het nieuwe DeBatmobielseizoen opende.

groene ideen voor de Mient

Laat een bericht achter